Екип от техници се оказа свързан с две големи кражби, станали само през

...
Екип от техници се оказа свързан с две големи кражби, станали само през
Коментари Харесай

Майстори дават адреса на крадци срещу 30% “комисионна”

Екип от техници се оказа обвързван с две огромни обири, станали единствено през няколко дни в София-област. При първия удар в Костинброд крадци отмъкнаха над 186 000 лева и злато за още 40 000 лева Обирът станал по обяд на 10 април.

Бандитите разрушили балконската врата на къщата, в която живеели брат и сестра, и почнали да вършеят из първия етаж. Оттам отмъкнали 5000 паунда, 11 000 лева, 1000 $, 7000 евро, таблет “Самсунг ” и 10 часовника от приблизително скъпа марка. След като обрали полезностите на мъжа, който е на 69 година, апашите се качили на втория етаж. Там тършували из спалнята на дамата, оповестява 24 часа.

В каса, която разрушили, намерили 60 000 евро, 25 000 лева, към 500 грама злато и часовник от първокласна марка. Най-евтиният модел от нея се продава нов за към 20 000 лева

Дали поради огромната плячка или друго, само че бандитите били невнимателни. Оставили прекалено много следи и единствено за 2 дни криминалистите стигнаха до тях. Оказа се, че кражбата е дело на Николай Илиев-Големия Понти и Николай Сакалиев-Каската. Докато те бяха в ареста обаче, в Божурище се случи нов грабеж, още веднъж на къща, ремонтирана от същия екип. И този път бандитите влезнали през терасата, само че на втория етаж. Действали в нощта против 15 април.

Задигнали 21 000 лева от касата, а от пространства в къщата откраднали два къртача, куфар с акумулаторни принадлежности, 8 мъжки и 4 дамски часовника на обща стойност към 12 000 лева, нивелири, перфоратори, паспорт, ключове за 2 коли “Пежо 206 ”, кожено яке, зимно яке, към 150-200 г сребро и злато.

Бандитите откраднали и един Мерцедес Е класа и един Мерцедес GL класа. Стойността на колите е над 120 хиляди лв.. Престъпниците не са употребявали ключове, които хората са оставили в жилището. Затова се допуска, че най-малко единият от тях е автокрадец.

Групата му работи с още няколко крадци, тъй че не е изключено обирът да е бил плануван, преди Каската и Понти да попаднат в ареста. Всъщност единствено седмица преди кражбата в Костинброд дружно с двамата бе арестуван и Пепи Тапата. Тримата се оказаха с белезници на ръцете поради грабеж на златарско ателие. Хванати дни след удара и въпреки криминалистите да откриха техника за заглушаване на алармата, нямаха други доказателства и ги пуснаха без обвинявания.

При следствието на двете обири в София-област служителите на реда питали жертвите за това кой е бил в домовете им напоследък. Така се натъкнали на данните за общите водопроводчик и техници. Тримата са разпитани и са отрекли да имат нещо общо. Възможно е несъзнателно да са се изпуснали пред някой, който да е споделил на бандитите какви удари могат да създадат.

За сходна информация крадците заплащат сред 15 и 30% от отмъкнатото. Понти е от бандитите, които работят точно по този начин. Стар апаш, той не се тормози даже да се спусне с алпинистко въже от 11-ия етаж, когато знае, че го чака прилична плячка. През 2023 година да вземем за пример го хванаха да краде от апартамент на 10-ия етаж на постройка. Дотам се спуснал по въже от жилище на горния етаж.

За тази кражба информацията на мъжа бе точно от занаятчия, който правил ремонт и откакто несъзнателно развалил долния апартамент, видял, че хората са заможни. Разказал на Понти, а бандитът го убедил да го пусне. Заедно с сътрудниците си Каската и Цецо Фитнеса нагласили техниката. Понти се спуснал пръв. Бандитите обаче били арестувани в жилището. Тогава

Понти се съблякъл гол и лежащ в спалнята. Опитал да убеди служителите на реда, че това е неговото жилище. Именно по тази причина и прякорът му е Понти - има навика да пунтира.

Сега служители на реда се тормозят, че въпреки да може да лежат в ареста по 8 месеца, преди делата им да са вкарани в съда, Понти и Каската ще се окажат на независимост след не повече от 60 дни. Особено мощно е подозрението за Понти, който вади медицински свидетелства, че страда от разнообразни заболявания. Междувременно се търсят и други улики, които да посочат има ли връзка сред двата огромни обира в София-област, или е съвпадане. Проверяват се алибитата на Тапата и Фитнеса, който също като Понти е умел в кражбите на коли.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР